Ugrás a tartalomra

Pezsgőzés, slágerek, fényfestés

2024. augusztus 12. hétfő
Ismét sokan vettek részt a Budafoki Pincejáraton
Pezsgőzés, slágerek, fényfestés

Ismét elindult a Budafoki Pincejárat augusztus első szombatján a kerületben. A Törley megszokott kóstolója és pincesétája mellett a Pincejárat „Pezsgő nyárest jégbe hűtve” elnevezésű programjának is a manufaktúra adott helyszínt. Kellemes gasztrobárral, szép pezsgőkkel és élőzenével is várták a vendégeket a szervezők. A jó hangulatról egész délután a KőKóla Partyzenekar gondoskodott. A népszerű slágerekből álló repertoár remek háttere volt a vidám nyári pezsgőzésnek és beszélgetéseknek.

Ezenkívül pinceséták voltak a Záborszky Pince – Borvárosban, a Sauska Pincészetben, a Közösségi Pincében, a Taverna Borászat pincéjében borkóstoló, a Szeleshát Pincészetben előadás, kóstoló és beszélgetés Tarján Balázzsal, a Debreceni és a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi docensével a Promontorium Borlovagrendi Pincében.

A Magdolna Udvarban színes instant képeket készített az érdeklődőkről nagyformátumú állványos fényképezőgéppel Haid Attila fotóművész. Térzenét hallgathattak a vendégek Bágyi Andrással, és emlékkiállítás nyílt a Lágymányosi Spari történetéről. Indultak innen ismét tematikus helytörténeti séták is. Budafok barokk műemlékeiről Garbóci László beszélt a vezetett sétája közben, Promontor asszonyairól pedig Vágvölgyi Anikó. A rendezvényre megnyitott a KULTIKUM „Fénysugárszippantók és látomáskifacsarók” című kiállítása is. A közönség elektrográfiai alkotásokat tekinthetett meg a Balaton emblematikus építészetéről és a valaha titkos katonai bunkerekről.

(VH)